6 arsyet pse ta përdorni energjin solare

6 arsyet pse ta përdorni energjin solare

6 arsyet pse ta përdorni energjin solare – A e keni menduar ndonjeher pse engergjia solare është kaq e popullarizuar? Mirë, disa nga pronaret e pronave vendosin te kursejn parat e tyre ndersa pjesa tjeter vazhdojn te jeni ashtu si jane. Sidoqoftë përdorimi i energjis solare i ofron benifite te mëdha qe nuk mund ti refuzoni.

Janë 6 arsyet pse ta përdorni energjin solare:

1. Kurseni para 
Duke përgjuar energjinë e lirë nga dielli tani dhe për dekadën e ardhshme, do të thotë të paguash më pak për energjinë elektrike në afat të shkurtër dhe duke fituar më shumë se kostoja e instalimit të sistemit në afat të gjatë. Ndërsa energjia diellore gjeneron më së shumti në mes të ditës, në përgjithësi kompenson normat maksimale të pikut të energjisë elektrike, e cila po shikon maksimizimin e kursimeve. Shumë qeveri federale kanë politika, të cilat nxisin pronarët e shtëpive të vendosin për energji të rinovueshme. Jo vetëm që ka të ngjarë të merrni një zbritje ose një kredi tatimore të ardhurash, gjithashtu do të merrni një faturë kreditore për energjinë e tepërt të gjeneruar që kthehet në rrjet. Pse të mos kurseni para?

2. Shtoni vlerë pronës tuaj

Hulumtimi i ri i kryer në Australi nga Realestate.com.au  zbuloi se 85% e identifikojnë sistemin diellor si diçka që shton vlerën e një prone. Me një ndjenjë më të fortë të jetesës së gjelbër në mesin e konsumatorëve, ka një njohje në rritje të sistemit diellor si një pasuri e vlefshme. Studimet kanë treguar se blerësit dhe qiramarrësit në shtëpi janë të gatshëm të paguajnë më shumë për të jetuar në një pronë të mundësuar nga energjia diellore, kështu që ju jeni të ngjarë të fitoni një avantazh konkurrues në treg nëse jeni duke kërkuar për të shitur ose me qira pronën tuaj. Kjo është padyshim një lajm i mirë për pronarët e shtëpive që kërkojnë të rrisin vlerën e pronës së tyre.

3. Jeni të kyqur me energji

Gëzoni jetesën e fshatit pa pasur nevojë të shqetësoheni për pushtetin. Keni një parcelë toke që është e përsosur por e vendosur larg rrjetit elektrik? Nuk ka problem. Pronarët e shtëpive të vendeve të largëta mund të shfrytëzojnë sistemet fotovoltaike jashtë rrjetit për të fuqizuar konsumin e tyre të përditshëm dhe madje të lejojnë që energjia e tepërt të ruhet për përdorim në të ardhmen. Pra, nuk duhet të shqetësoheni për zhurmën dhe rreziqet e ndezshme që janë të zakonshme në zgjidhjet e prodhimit konvencional të energjisë si gjeneruesit e naftës.

4. Estetika dhe përshtatja

Qëndroni nga pjesa tjetër duke prekur energjinë e diellit në vendet që askush nuk e ka menduar më parë. Panelet diellore mund të konsiderohen edhe estetike në mënyrën se si janë montuar. Jo vetëm në çati, por në anën e një shtëpie ose garazh ose edhe jashtë në kopsht pranë serrës. Qëndrueshmëria në thelbin e dizajnit ka çuar në rritjen e ndërtesave të gjelbërta dhe madje edhe të shtëpive zero të karbonit. Turbinat me erë janë të mëdha për gjenerimin e energjisë së ripërtëritshme për lagjet, por ato shpesh shmangen nga banorët kryesisht për shkak të arsyeve estetike dhe të zhurmës.

5. Të jesh përgjegjës ndaj mjedisit 

Duke zgjedhur të përdorni energjin me diell, ju ndihmoni në parandalimin e ndotjes së vazhdueshme që ndodh me prodhimin konvencional të energjisë, siç janë impiantet me qymyr si dhe nxjerrjen e naftës dhe gazit. Lëndët djegëse fosile lëshojnë dioksid karboni dhe gazra të tjera të dëmshme serrë që kontribuojnë në ndryshimet në klimën dhe në ndryshimet ekstreme të motit, si thatësirat dhe përmbytjet. Globalisht, temperaturat në rritje janë regjistruar, kryesisht për shkak të aktiviteteve njerëzore. Specie të rëndësishme të kafshëve janë gjithnjë e më të kërcënuar për shkak të ndryshimeve të tilla të paprecedentë klimatike, dhe disa janë zhdukur. Pra, në zgjedhjen e diellit për ngrohje ose ftohje në shtëpi, ju po bëni vetë, fëmijët tuaj dhe Nënë Natyra një favor të madh! Në rastin e Shtëpisë së Bardhë sot më shumë se 13 ton dioksid të karbonit shmangen çdo vit. Të jesh përgjegjës ndaj mjedisit duke perdorur energjin me diell është e lehtë.

6. Planifikim i hershem

E ardhmja nuk ka qenë kurrë më e ndritshme me sistem solar në tavanin tuaj! Modulet PV të qëndrueshme dhe të besueshme mund të përdoren për 10, 20 madje 50 vjet. Modulet PV të Yingli Solar vijnë me një garanci të kufizuar të produktit prej 10 vjetësh; një garanci të kufizuar të energjisë prej 10 vjetësh në 91.2% të prodhimit të energjisë minimale të vlerësuar; dhe 25 vjet në 80.7% të prodhimit të energjisë minimale të vlerësuar – të gjitha subjekt i kushteve dhe kushteve të garancisë. Kjo do të thotë që investimi që keni bërë tani do t’ju shohë mirë në pension, ku ju nuk duhet të shqetësoheni për të paguar faturat e mëdha të energjisë elektrike. Me mirëmbajtjen e rregullt dhe zëvendësimin e rastit të pjesëve, sistemet PV diellore janë një blerje e mençur afatgjatë për ta bërë tani. Pra, sa më shpejt të shkoni në diell, aq më mirë!